Navigatie Link overslaanHome » Alle Verzekeringen » Autoverzekering » Beveiliging

BEVEILIGINGSEISEN

 

Bij de BOVAG Autoverzekering zijn beveiligingseisen van kracht. De eis die wordt gesteld is afhankelijk van:

  • De cataloguswaarde van uw auto
  • De leeftijd van uw auto

Beveiligingseisen

Welke beveiligingseisen van toepassing zijn voor uw auto ziet u terug in het overzicht hieronder. Deze eisen gelden voor voertuigen die vanaf 1 juni 2020 verzekerd zijn.
 

Over de systemen

Af-fabriek startonderbreker

Een startonderbreker is een extra beveiliging en zorgt ervoor dat de auto niet zonder sleutel start en meegenomen kan worden. Dit systeem bestaat uit 2 automatische blokkeringen:

  1. Blokkering van de startmotor
  2. Blokkering van een ander systeem in het voertuig, meestal de brandstofvoorziening.

TV01 terugvindsysteem
Het terugvindsysteem SCM TV01 is een nieuwe SCM klasse die sinds 2017 actief is. Het SCM TV01 terugvindsysteem wijkt af van de traditionele SCM beveiligingssystemen. De meeste SCM beveiligingen zijn actief en daarmee vaak ook preventief. Het TV01 terugvindsysteem is een peilzender systeem welke passief functioneert.

Een terugvindsysteem heeft net zoals een voertuigvolgsysteem met anti-jamming ook een PAC erkende meldkamer. In geval van diefstal zal de meldkamer in samenwerking met een professioneel opsporingsteam het voertuig opsporen. 

VVS+
Het Voertuig Volgsysteem Plus (VVS+) is een SCM voertuigvolgsysteem met anti-jamming module. Dit is altijd een combinatie van een Kiwa SCM goedgekeurd Startonderbreker óf Alarmsysteem met hellinghoekdetectie met een voertuigvolgsysteem die voorzien is van “jamming detectie”. 

Een systeem voorzien van jammingdetectie schakelt, wanneer er jamming wordt waargenomen, automatisch een blokkeerconditie in, welke voorkomt dat het voertuig opnieuw gestart kan worden.

Een voertuigvolgsysteem is gekoppeld aan een Particuliere Alarm Centrale (PAC-meldkamer). Deze PAC-meldkamer staat in direct contact met de landelijke politie. Zodra een voertuig wordt gestolen, of in beweging is zonder motorcontact, zal er een sabotagemelding naar de PAC-meldkamer worden verzonden

Voor snelle voertuigen geldt een aanvullende alarmeis. Snelle voertuigen zijn autos met een gewicht/ KW verhouding < 8,853.

SCM startonderbreker met eigen autorisatie
Een SCM startonderbreker met eigen autorisatie bestaat uit de volgende beveiliging:

  • Dubbele automatische startonderbreking: blokkering van startmotor en (in veel gevallen) de brandstofpomp
  • Eigen autorisatie: beveiliging tegen inbreken op informatie netwerk auto middels draadloze transponder of handzender.

Leveranciers / inbouwstations:

Uw BOVAG Autobedrijf helpt u verder bij het kiezen van het juiste alarmsysteem. Bekijk hier waar u uw dichtsbijzijnde BOVAG Autobedrijf vindt.
 

Laat u terugbellen

Wij bellen u graag terug op het tijdstip dat u uitkomt

Bel mij terug