Navigatie Link overslaanHome » Alle Verzekeringen » Autoverzekering » Dekkingsadvies

ADVIES BIJ HET AFSLUITEN VAN EEN VERZEKERING

Iedere situatie is anders. Welke dekking u kiest hangt in grote mate af van uw financiële situatie en het risico dat u zelf wilt lopen.

Welke vragen kunt u zichzelf stellen bij het kiezen van een dekking?

  • Ben ik de komende één tot vier jaar in staat om bij verlies of diefstal een nieuwe auto aan te schaffen?
  • indien uw auto is gefinancierd: Blijf ik bij verlies of diefstal met een restschuld op de financiering zitten?
  • Wil ik een ruitschade verzekerd hebben of betaal ik ruitreparatie en ruitvervanging zelf?

Wilt u advies bij het kiezen van de juiste dekking. Bel 024-3665597 of kijk in het overzicht hieronder.

WA

Wanneer sluit u deze dekking?

Uw auto is ouder dan 10 jaar en is dan ook niet veel meer waard. Een eventuele schade betaalt u zelf of laat u niet repareren.

U heeft een spaarpotje achter de hand om een nieuwe auto te kunnen kopen bij total loss of diefstal. In deze situatie past het beste een WA dekking.

Een WA autoverzekering is wettelijk verplicht en is de meest beperkte vorm van een autoverzekering. Met deze dekking verzekert u alleen de schade die u aan anderen toebrengt.

Ongevallen inzittenden

Uw auto is goed verzekerd, maar bent u ook goed verzekerd? U denkt er liever niet aan, maar door een ernstig ongeluk kunt u letsel oplopen. Dit heeft een grote invloed op uw leven, want hoe zit het dan met uw inkomen?

Een ongevallen inzittendenverzekering zorgt ervoor dat, als één van de inzittenden van uw auto overlijdt of blijvend invalide raakt als gevolg van een ongeval, het gekozen verzekerde bedrag of een percentage daarvan wordt uitgekeerd.

Verzekerd bedrag: Overlijden € 10.000,- / Blijvende invaliditeit € 50.000,-

Beperkt casco

Wanneer sluit u deze dekking?

"Uw auto is 7 tot 10 jaar oud en is inmiddels aanzienlijk minder waard dan de originele cataloguswaarde.

U wilt uw auto echter wel verzekeren voor veel voorkomende schades buiten uw schuld om zoals ruitschade en diefstal. De auto is dan wel minder waard, maar het blijft een groot bedrag om ineens te moeten betalen wanneer uw auto gestolen is, of bijvoorbeeld door een hagelbui flink beschadigd is.

Een WA + Beperkt casco verzekering biedt daarin een goede oplossing. "

Schade inzittenden

Deze aanvullende dekking vergoedt de daadwerkelijk geleden schade van een passagier of bestuurder.

Naast een letselschade vergoeding ontvangt u ook een vergoeding voor schade aan zaken die in uw auto worden vervoerd.

In tegenstelling tot de wettelijk verplichte WA dekking keert de SVI ook uit bij letselschade als u zelf schuldig bent aan het ongeluk.

Volledig casco

Wanneer sluit u deze dekking?

Uw auto is dan jonger dan 7 jaar en nog veel geld waard. Als uw auto total loss raakt, of wordt gestolen, dan wilt u graag vergelijkbare auto kunnen kopen.

Met een Volledig casco verzekering is naast veelvoorkomende schades als ruitschade en diefstal ook schade door eigen schuld én vandalisme goed verzekerd.

Met de aanschafwaarderegeling van de volledig casco dekking kunt u een auto terug kopen met dezelfde waarde als het aanschafbedrag.

Rechtsbijstand

Als u alleen WA verzekerd bent, bent u verzekerd voor de schade die u aan anderen toebrengt. Schade aan uw eigen auto is uw eigen verantwoordelijkheid. U dient dan dus zelf uw schade te verhalen bij de tegenpartij.

Wilt u dat wij u helpen met uw schade verhalen? Sluit dan de aanvullende dekking Rechtsbijstand en laat de administratieve rompslomp aan ons over. Wel zo gemakkelijk. Ook voor hoofddekkingen Beperkt Casco en Volledig Casco is dit een goede aanvullende dekking. Wij helpen u dan met het verhalen van uw letselschade.